Over ons

Merlijn Schellekens
Joost Kwaijtaal
Lola Hermans

Hallo!
Wij zijn Merlijn Schellekens, Joost Kwaijtaal en Lola Hermans. Wij zitten nu in het eerste jaar van de opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool Utrecht. Voor het vak “Campagne” hebben wij de opdracht gekregen een concept te bedenken en daar een campagne voor op te zetten.

Bij het bedenken van het concept zijn we heel dicht bij onszelf gebleven. Wij zijn met onze studie gestart tijdens de coronapandemie. Een 1e studiejaar in een ‘vreemde’ stad staat normaal gesproken garant voor ontdekken, ontmoeten, ontwikkelen. En de gebruikelijke kroegentochten met je huisgenoten uiteraard. Live! Met elkaar!

Helaas heeft de pandemie daar behoorlijk roet in het eten gegooid. Online lessen vanaf je (nieuwe) studentenkamer of vanuit huis, geen medestudenten over de vloer, koken voor jezelf (ook geen bal aan). Kortom – eenzaamheid lag op de loer. 

 

Food + Friends = Oplossing

Dit is voor ons de aanleiding geweest voor het concept Food&Friends. Een platform voor en door studenten aan de Hogeschool Utrecht om meer met elkaar in contact te komen. Sinds de coronapandemie is eenzaamheid onder jongeren een zeer actueel en urgent thema. En al helemaal onder de eerstejaars studenten waarvan hun studie begon met weinig contacturen op school.

Daarnaast zijn er veel uitwonende studenten die regelmatig te veel eten koken wat voedselverspilling in de hand werkt. Het Food&Friends-programma pakt deze problemen aan!

 

Hogeschool Utrecht steunt Food&Friends

Bij Food&Friends kun je een account aanmaken met behulp van een licentiecode die je krijgt van de Hogeschool Utrecht. De Hogeschool Utrecht betaalt namelijk het maandelijkse tarief zodat jij er als student geen geld aan kwijt bent. Zodra je een account hebt aangemaakt log je in en kun je via de “Friends” pagina op zoek gaan naar een eetadres. Maar je kunt zelf natuurlijk ook een eetadres aanmaken via de +-knop op de homepagina. 

 

Toffe kortingen

Niet alleen kom je in contact met medestudenten en voorkom je voedselverspilling, maar met het Food&Friends-programma kun je ook punten sparen om zo korting te krijgen bij jouw favoriete winkels. Het puntenspaarsysteem werkt heel simpel: als je kookt en medestudenten uitnodigt krijg je 5 punten. Als je zelf bij een medestudent gaat eten krijg je 1 punt. Spaar punten en krijg de tofste kortingen. Je kunt nu al beginnen!